Waarom doe je wat je doet?

Wat drijft jou als persoon? Wat vind jij belangrijk in het leven? Waarom klikt het met de ene collega direct, en botst het met de andere? Je drijfveren bepalen wat jij belangrijk vindt en hoe jij naar de wereld kijkt.

Met RealDrives krijg je inzicht in waarom je doet wat je doet. Dit verbetert en vergemakkelijkt de communicatie met je omgeving en maakt onderlinge verschillen in teams of families bespreekbaar. RealDrives onderscheidt zes drijfveer-kleuren die in ieder mens aanwezig zijn; voor iedereen in een andere volgorde en samenstelling. Vanuit je eigen drijfveren-profiel heb je een mening over je omgeving (je werk bijvoorbeeld), en vervolgens gedraag je je in die omgeving op een bepaalde manier. De grote kracht van RealDrives is de samenhang tussen deze drie onderdelen, waar andere drijfveer-methoden zich vaak beperken tot jouw persoonlijke ‘aanleg’.

Hoe pas jij je aan?

Het unieke van RealDrives is dat je inzicht krijgt in hoe je vanuit je drijfveren je werkomgeving of familie ervaart, en welk gedrag je laat zien om daar goed mee om te gaan. Stel, je wordt gedreven door samenwerking en contact (groen) en je ervaart op je huidige werkplek vooral veel resultaatgerichtheid, soms ten koste van alles (oranje). Je gedragsprofiel laat zien dat je op je werk heel doelgericht aanpast en ook veel oranje gedrag vertoont. De vraag is dan: voelt dit goed voor jou, of ben je ’s avonds vaak te moe? Hierbij gaat het niet om wat ‘goed’ of ‘ fout’ is, maar om het stellen van de juiste vragen om bij de kern van jouw ontwikkelvraag te komen.

Een RealDrives-profiel vormt een goede basis voor een coachtraject, bijvoorbeeld bij een loopbaanvraag. Ook bij burn-out of herstel daarvan biedt RealDrives veel aanknopingspunten voor verbetering van je weerbaarheid en vitaliteit. Ook voor teams is RealDrives zeer bruikbaar, omdat je naast individuele profielen ook een teamprofiel kunt maken. Zo zie je waar je als team op je best bent, en waar ruimte is voor verbetering. Zie ook RealDrives op het werk.