RealDrives op het werk

RealDrives drijfveren RealDrives profiel

Mensen gedragen zich in teams en organisaties vaak anders dan je op basis van hun individuele voorkeuren en karakters zou verwachten. Ze passen zich van nature aan de teamcultuur aan. Meestal ontstaan daardoor effectieve vormen van samenwerking, maar het komt ook geregeld voor dat de teamdynamiek juist leidt tot ineffectiviteit: wat erin zit, komt er niet uit. Ook perfect samengestelde teams kunnen vast komen te zitten in een gemeenschappelijk patroon dat niet prettig werkt en negatieve gevoelens oproept. Het doorgronden van dit soort patronen is van groot belang voor wie sturing geeft aan teams.

Met RealDrives meet je de drijfveren van individuen en van teams. In een RealDrives-uitslag van een team zie je niet alleen het teampatroon, maar ook hoe je dat team het best aan kan sturen en waar de gevaren en blinde vlekken van het team zitten. Bij de individuele drijfveer-profielen zie je hoe mensen in elkaar steken, hoe zij hun gedrag aanpassen aan hun omgeving en welk oordeel of gevoel ze over hun omgeving hebben. De verschillen tussen mensen worden hierdoor concreet benoembaar en daarmee hanteerbaar. Dit biedt verrassende inzichten en een nieuwe manier van kijken naar verandering en ontwikkeling.

DrijfveerKleurenSpel

Heb je een RealDrives- of Management Drives-profiel, persoonlijk of met je collega’s, en wil je spelenderwijs meer inzicht opdoen in de verschillende kleuren en oefenen met nieuw gedrag? Rabbit Hole en Teamadvies.nl hebben speciaal hiervoor een DrijfveerKleurenSpel ontwikkeld. Je ontvangt het spel als je met je team een bijeenkomst of teamdag organiseert op basis van RealDrives.