Procesbegeleiding

Ook als je op zoek bent naar een procesbegeleider/facilitator voor je bijeenkomst, ben je bij Rabbit Hole aan het goede adres. Vanuit ruime ervaring met het leiden en begeleiden van bijeenkomsten faciliteert Rabbit Hole bijvoorbeeld bewoners- en inspraakavonden, (kennis)avonden voor klanten en intervisie-bijeenkomsten voor vakgenoten.

Ontwerpen en ontwikkelen van een proces doen we in co-creatie. Vaak heeft een bijeenkomst een helder doel; soms is er vooraf geen doel of route bepaald en vindt het proces stap voor stap en al experimenterend richting. Aspecten als ‘holding space’ en het faciliteren van creativiteit staan dan centraal.

Geslaagde bijeenkomst

Al bij de start van de organisatie van een bijeenkomst helpt Rabbit Hole je bij opzet en uitvoering. De opbouw van het programma bepaalt in hoge mate de effectiviteit en impact. Wat is bijvoorbeeld de meest effectieve volgorde van de programmaonderdelen? In welke vorm wordt een verhaal het duidelijkst overgebracht: in een presentatie of in een interview? Op welke momenten en in welke vorm willen we de aanwezigen betrekken? En als we een groepsdiscussie willen voeren of verwachten: met welke discussievorm wordt het doel bereikt? Een open discussie heeft een andere opbrengst dan dan een forumdiscussie op basis van stellingen. Van tevoren uitgebreid stilstaan bij deze aspecten en weloverwogen keuzes maken maakt dat je bijeenkomst slaagt.

Benieuwd naar voorbeelden van geslaagde bijeenkomsten onder begeleiding van Rabbit Hole, of idee├źn over een mogelijke samenwerking op dit gebied? Neem dan gerust contact op.