Wat heb jij vannacht gedroomd?

Dromen spreken tot de verbeelding. Of je ze nu onthoudt of niet, iedereen droomt. Meerdere keren per nacht zelfs. Je dromen spreken tot je vanuit je onderbewuste en geven je belangrijke informatie over je dagelijks leven. Wat dan? Om het cadeautje van jouw droom uit te pakken moet je jouw unieke droomtaal kennen.

Droom als cadeau

In veel culturen helpen dromen bij het vormgeven van het dagelijks leven. De oude Grieken zagen dromen als boodschappen van de goden. Was je ziek, dan kwam je naar de tempel om te dromen; bij het wakker worden stond de droomuitlegger klaar om de betekenis van je droom te ontcijferen en zo het verloop van je ziekte te voorspellen. Ook in de Bijbel komen dromen voor.

Door je te verdiepen in je dromen, bijvoorbeeld door jezelf aan te wennen om je dromen op te schrijven, maak je werk van je dromen. Voeg daar een aantal universele betekenissen aan toe en je komt al een heel eind met het cadeau dat je droom je aanreikt. Tenslotte onderzoek je de link met je dagelijks leven. Herken je iets van je droom in je leven overdag? Wat staat je dan te doen?

Vertel me je droom en ik vertel je wie je bent

Keert in jouw dromen vaak hetzelfde thema terug? Heb jij een nachtmerrie die je eens in de zoveel tijd uit de slaap houdt? Ik kijk graag met je welk boodschap hierin verborgen zit.

Ik organiseer regelmatig bijeenkomsten en workshops over dromen en hoe je ermee kunt werken. Wil je op de hoogte blijven, stuur me dan een berichtje.